HAMOY’dan Halk Bilimcilere Ödül…


HAMOY – Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Gençlik Derneği, kuruluşunun 50. yılında, halk bilimine hizmet etmiş 10 duayene törenle “Halk Bilimi Ödülleri” verdi. Tören 03 Haziran 2023 günü Anadolu Medeniyetleri Müzesi Salonu’nda gerçekleştirildi.

HAMOY’un kuruluşunun 50. yılı etkinlikleri arasında değerlendirilen törende konuşan HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz; “Ödüle layık bulduğumuz ustalarımız, Anadolu’nun ücra köşelerinde herhangi bir çıkar gözetmeksizin, kültürel değerlerimizi yaşatma uğruna ve gönüllülük esasıyla çalışan emekçilerdir. Seçici kurulumuz bu anlamda son derece titiz bir çalışma yaparak, yaşayan bu halk bilim gönüllülerini bulup değerlendirmektedir. Bu ustaların halk bilimine sağladıkları destek ve katkı her türlü takdirin üzerindedir ve asla unutulmayacaktır” dedi.  

Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen törende; Ahmet Mortaş, Fatih Çinioğlu, Hafız Rıza Yağız, Doç. Dr. Hüseyin Yaltırık, Namık Kemal Bilgin, Maksut Koca (Aşık Feryadi), Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, ODTÜ / THBT, Radyo Avrasya Türk ve Uğur Kavas ödül aldı.

Ödül töreni sırasında HAMOY Türk Halk Müziği Yetişkinler Korosu, Şef Veli Mavili yönetiminde yurdun çeşitli yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan bir konser sundu. Törene çok sayıda halk bilimci ve türkü sever katıldı.


Etkinlik Programı